URL : http://www.ah.nl/recepten/recept?id=577420
Speklap met shiitake en sugarsnaps
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 tot 40 min.
 Redelijk kruidig
 Bakken
 Oosters
Ingredienten - voor 4 personen
  • 300 gr. snelkookrijst
  • 1 verpakking sugar snaps (200 gr.)
  • 4 speklapjes
  • 3 el. zonnebloemolie
  • 1 zakje Japanse teriyakisaus (160 gr.)
  • 1 schaaltje verse shii-takepaddestoelen (100 gr.)
  • 1 zakje peen julienne (150 gr., koelvers)
  • 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in schuine ringetjes..
  • Bereidingswijze

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de sugarsnaps 2 min. Schep ze uit de pan. Snijd de speklappen in stukjes en kook deze in hetzelfde water 2 minuten. Daardoor hoeft u ze straks korter te bakken. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Verhit 2 el. olie en bak de stukjes speklap in 5 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de teriyakisaus toe. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Halveer ondertussen de paddenstoelen, verhit 1 el. olie en bak de paddenstoelen 5 minuten. Bak de peen julienne 1 minuut mee en meng de sugarsnaps erdoor. Serveer het vlees op de rijst, schep de groenten erop en bestrooi met de bosui.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 785 kcal / Eiwit 25 gr. / Vet 41 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 78 gr.
    Suggesties :

    Vervang de shii-takepaddestoelen door champignons.
    Als voorgerecht:
    Komkommerlinten met gember en sesamzaad/(Bereiden 10 min.) http://www.ah.nl/recepten/recept?id..